Wymiana rozrządu = wyższe obroty, większe spalanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kinia6687
    Classic
    • 2011
    • 5

mam doszukiwac sie podtekstow :wink:

[ Dodano: Wto 25 Sty, 11 16:53 ]
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z_H7Rb3b0Ks&feature=feedrec_grec_index_mor e[/youtube]
    no to w odpowiedzi, chociaz wlasciwie poczatek mnie rozgrzal :lol:

[ Dodano: Wto 25 Sty, 11 16:58 ]
    a tu filmik z cyklu "ukryta kamera", lubie je ogladac, np. z uciekajacym psem czy pielegniarka, ten tez mily dla oka
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_PQitC-z73o&feature=fvw[/youtube]
  • jaro_trn
    Classic
    • 2010
    • 35

Witam mam taki problem ostatnio wymieniłem rozrząd i właśnie od tej wymiany zaobserwowałem większe spalanie o około 1l/100km oraz większe obroty. Spotkał się ktoś może z takim problemem?? Dodam że byłem na kompie i nic nie stwierdzono żadnych błędów.

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

składany byl na blokady?
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• jaro_trn
        Classic
        • 2010
        • 35

Zamieszczone przez robekcool
        składany byl na blokady?
        tak

Komentarz

• entranger
          Drive
          • 2009
          • 71

Objawy bardzo podobne do złego ustawienia kąta wtrysku. Tutaj masz trochę więcej na ten temat. Sprawdź proszę ten wątek.

LINK

Dobry mechanik nie powinien oddać Ci samochodu w takim stanie. Czy Twój mechanik sprawdził pojazd po wymianie na komputerze diagnostycznym oraz czy sam się samochodem przejechał razem z Tobą omawiając szczegółowo co i jak zostało wymienione w Twoim samochodzie?

Skoda Octavia II 1.9TDI BXE 77kW

Komentarz

• jaro_trn
            Classic
            • 2010
            • 35

Zamieszczone przez entranger
            Objawy bardzo podobne do złego ustawienia kąta wtrysku. Tutaj masz trochę więcej na ten temat. Sprawdź proszę ten wątek.

LINK

Dobry mechanik nie powinien oddać Ci samochodu w takim stanie. Czy Twój mechanik sprawdził pojazd po wymianie na komputerze diagnostycznym oraz czy sam się samochodem przejechał razem z Tobą omawiając szczegółowo co i jak zostało wymienione w Twoim samochodzie?
            samochód pracował normalnie w pierwszym momencie nie zauważyłem podwyższonych obrotów a tym bardziej większego spalania, komputer nie pokazał żadnych błędów, samochód ma moc, nie kopci, co do jazdy po naprawie takowej nie było a wymieniony był cały rozrząd wraz z pompą wody

Komentarz

• Piotrus
              Rider
              • 2004
              • 524

Sprawdź czujnik temperatury, objawy mogą świadczyć o jego uszkodzeniu. Sterownik dąży do utrzymania określonej prędkości obrotowej (m.in w oparciu o temperaturę silnika), jeśli nawet wlewałbyś paliwo strzykawką do dolotu to ciął by dawkę tak aby dalej utrzymywać obroty na zadanym poziomie. Od razu uprzedzam że czujnik to tak naprawdę 2w1, to że na szafie pokazuje prawidłowo nie oznacze że sterownik silnika też dostaje prawidłowe informacje. Jeśli widzi że temperatura motoru jest na minusie, trzyma wyższe obroty (podwyższając dawkę paliwa) i stąd większe spalanie.

Jakie dokładnie masz teraz obroty?
              Piotruś
              AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• jaro_trn
                Classic
                • 2010
                • 35

temperatura po podłączeniu kompa jest w normie, obroty są minimalnie wyższe tzn wskazówka była poniżej 900obr/min teraz jest równo ewentualnie minimalnie powyżej

Komentarz

Pracuję...